featured

Geth, Ethereum ‘Byzantium’ Hard Fork’tan Önce Yazılım Güncellemesini Yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un Geth düğüm yazılımının yeni bir versiyonu çıktı ve gelecekteki “Bizans” yükseltme desteğinin yanı sıra bir dizi performans iyileştirmesi de bulunuyor.

Megara olarak adlandırılan yeni kodlanmış Geth , daha geniş “Metropolis” güncellemesinde iki parçanın ilkini oluşturan Bizans için geliştirilen tüm yenilikleri içerecek şekilde yeniden biçimlendirildi. Ethereum, gelecek ay içinde Bizans çatalını harekete geçirmeyi hedefliyor.



Özellikle, ethereum testnet olan Ropsten’de Bizans’ın piyasaya çıkması için resmi bir blok numarası içeriyor. Daha önce 18 Eylül için belirlenen blok numarası resmi olarak 1,700,000, kabaca yedi gün içinde ulaşılabileceği düşünülüyor.

Bizans iyileştirmeleriyle uyumluluğun üstünde, yeni performans geliştirmeleri yazılıma sunuldu. Bunların arasında bir düğümün gerektirdiği veri depolama miktarını 26,3GB’den 14,9GB’a düşürme adımları var – etulyeyi çalıştırmak için daha hafif hale getiriyor. Güncellenen düğümler, filtreleme süreleri saniyenin birkaç dakikasından bir saniyeye indirilerek sözleşmeleri daha hızlı işleyebilecek.

Bazı güncellemeler henüz tamamlanmadı, ancak sonunda peer-to-peer protokolünün bant genişliği gereksinimini 33.6GB’den 13.5GB’ye düşüreceğini taahhüt etti.

Megera ayrıca gelişmiş bir işlem havuzu da içeriyor. Geth’in önceki sürümünde, yüksek ödemeli işlemler ayrım gözetmeden önceliklendirildi ancak bu yeni sürümde, bir Geth kullanıcısının kendi işleminde daha az para birimi içermesine bakılmaksızın öncelik her zaman öncelik kazanacaktı. Yani ilk işlem her zaman ilk olacak.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin