featured

”Çinde Faaliyet Gösteren Tüm Bitcoin Borsaları Faaliyetlerini Durdurmalı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Düzenleyiciler, tüm Çin sanal para birimlerinin uyumlu kalabilmesi için ticaretlerini durdurmaları gerektiğini açıkladı.

Çinden gelen haberler, artık Çinde operasyonlarını yürüten Kripto para borsalarının yasal olmadığını doğrulamaya başladı.




Bitcoin fiyatı, gelen haberlere sert tepki verdi ve 3.000 dolara kadar geriledi.

Kripto para borsaları da bu haberlere tepki vermeye başladı ve dün BTCC borsası, Çindeki faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

E-posta ile gönderilen yorumlarda konuşan birkaç endüstri oyuncusu, pazarlar Çin düzenlemelerine sert tepki verirken, Bitcoin’in ahlakına ve dolayısıyla istikrara yönelik uzun vadeli faydalar olacağını düşünüyorlar.

Leverj CEO’su Bharath Rao, “Fiyat her zaman piyasaların güçlü bir metriği olan açgözlülük ve korku ve şu anki düzenleyici belirsizliği yansıtıyor” dedi.

“Bu, aynı zamanda, gözetim altına alınmayan ve merkezi olmayan modellerin geliştirilmesinin hızlandıracağını da gösteriyor.”

“Yönetmelik, merkezi olmayan projeler için ne gerekli ne de mümkün değildir ve geleceğin kripto topluluğunu yüksek hızlı, gizli olmayan alışverişler yapmak için hafifçe vurarak (çıkarılabilecek yönetmeliklerle) biraz daha parlak hale gelebileceğini” söyledi.

Çindeki kripto para tüccarları genellikle kısa vadeli yatırımlarıyla ünlü olmuşlardır. Son gelişmelerden sonra localbitcoins gibi kişiden kişiye alım-satım yapılmasına aracılık eden platformların popülerliği muhtemelen artacaktır.

Çinde yapılmak istenen hareketle belkide Bitcoin pazarı kısa vadeli etkilenecektir ancak bu uzun vadede sürmeyecektir.

Bazı uzmanlara göre Çin, Madencilik ve kripto para sektöründen ciddi paylar almak adına düzenlemelere gitmeyi planlıyor, bu nedenle bu pazardan çıkmayı düşündüklerine inanmak oldukça güç.

Çinin ICO’lar üzerine olan tutumundana dahi etkilenebilen bir pazarda, son haberlerden etkilenmemesi mümkün değil. Böylesine bir etki sonucunda pazardaki büyük oyuncuların bu fiyat oynaklığından yararlanarak kendilerine pay çıkarmaları da mümkün.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin