featured

Bitcoin Kabul Eden İşletmeler Arasına Süpermarketler Zinciri ”Pick n Pay” Eklendi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Afrikanın en büyük ikinci süpermarketler zinciri olan Pick n Pay, ödemelerinde Bitcoin kabul edeceğini duyurdu. Electrum adlı Bitcoin ödeme alt yapısı ile çalışacak olan süpermarket, merkez mağazasında Bitcoin ödemelerini test etmeye başladı. 



”Bitcoin halen nispeten yeni bir ödeme kavramıdır. Yine de etkili bir şekilde böylesine yeni bir ödeme kavramını uygulayabildiğimizi göstermiş olduk.”

Bitcoin ödeme işlemi, müşterinin akıllı telefonunda bir bitcoin cüzdan uygulaması kullanarak basılı bir QR kodunun taranması sonucu tamamlanıyor. Bitcoin altyapısı, Güneydoğu Asya ve Afrika’da güçlü bir varlık gösteren ve Cape Town’da bir ofisi olan Luno tarafından sağlanmaktadır.

Güney Afrikada Bitcoin kabulu artıyor

Luno Nisan ayında yaptığı açıklamada, Güney Afrikada nakit kullanımının %90 oranında olmasına rağmen, Bitcoin kullanımının da her geçen gün arttığını söylüyor.

Güney Afrika Google trendlerde, Nijerya, Gana ve Bolivyanın ardından Bitcoin ile ilgili aramaların en çok olduğu dördüncü sırada yer alıyor. En popüler arama konusu ise ”Bitcoin ödeme sistemleri

Geçtiğimiz kasım ayında Luno, Güney Afrikada Bitcoin Kabul Eden Yerler Listesini yayınladı.

Luno;

”Güney Afrika’nın binlerce tüccarın sanal para birimini ödeme yöntemi olarak kabul etmesiyle gelişen bir kripto para piyasası olduğunu söylemekten mutluluk duyuyoruz … Güney Afrika’daki alışveriş ortakları, Payfast ile olan ortaklığımız sayesinde ödemeleri olan binlerce tüccarda ödemelerini bitcoin ile yapabilirler.”

 

bitcoin.com

Türkiyede Bitcoin kabul eden yerler listesini burdan görebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin