featured

Bitcoin İçin Yeni Hard fork (Çatallanma): Bitcoin Gold

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2016 Yazında 600 dolar gibi seviyelerde gezen Bitcoin; Tüm dünyada popülaritesini giderek artırdığında 1.000 Dolar seviyelerine 2017’in henüz başlarında yakalamıştı. 2017 yılı Bitcoin’in dünya da artık “altın”dan daha değerli bir para birimi olduğunu kabul ettirdiği yıl olarak kabul edilirken, yaz ayların da  gündem; Hard fork (çatallanma) idi. Bitcoin’in transfer işlemlerinin artık eskisi kadar hızlı olmadığını savunan bir grupla beraber, yeni gelişmelere ihtiyaç duyulduğunu dile getiren bir çok madenci ve etkin grubun desteği ile nur topu gibi yeni bir Bitcoin’miz oldu. 1 Ağustos doğumlu Bitcoin Cash artık aramızda idi.




Asi çoçuk olarak nitelendiren Bitcoin Cash kendini Bitcoin’in aksine ticarette bir kıymetli maden olmaktan ziyade, doğrudan ticari işlemlerde kullanılan bir para birimi olarak görüyor olmasından dolayı tartışmalar devam ediyorken, gelinen son noktada yeni bir hard fork (çatallanma) söz konusu.

Küçük bir grup madenci ve geliştirici, eğer planladıklarını uygulayabilirse,  aynı anda Bitcoin adını taşıyan dört kripto para birimi daha olabilir.

Hong Kong madencilik şirketi Lightning ASIC’in CEO’su Jack Liao tarafından yönetilen “Bitcoin Gold”un 25 Ekimde lansmanı yapılıcakken 1 Kasımda da borsaya açılması bekleniyor.

Bitcoin Gold’un küçük bir grup madenci ve geliştirici tarafından desteklenmesi, Bitcoin Cash gibi ol(a)mayabilecek olduğunu gösteriyor.

Equihash algoritmasını kullanacak olan Bitcoin Cash GPU Madencinilerin yeni durakları olabilir. Özellikle Nvidia ekran kartları için şimdiden heyecan yaratan bir madencilik hikayesi olabilir. Yine de proje ile ilgili tam net bir bilgi ağına sahip olan pek kimse yok.

Bitcoin Gold‘un önde gelen geliştiricisi “h4x”, projenin “hala gelişiyor” dediğini ve sabit çatalın tam blok yüksekliği gibi ayrıntıların hala tartışmaya açık olduğunu söyledi.

İlk olarak ICO olarak düşünülsede askıya alınan Bitcoin Gold 25 Ekim’de sinemalarda =)

Bitcoin’in ilk çatallamasından tecrübe edindiğimiz bolluk dönemi yine bizi bekliyor olabilir. Söyletiye göre Bitcoin başarılı bir şekilde çatallanarak Bitcoin Gold’a imkan sağlarsa eğer Bitcoin’niz kadar Bitcoin Gold sahibi olabilirsiniz.

Örnek; 1 BTC’niz varsa eğer 1 Bitcoin Gold sahibi olabilirsiniz.

H4x, çatallamanın ne kadar iyi çalışıp çalışmadığını ve ekosisteme fayda sağlayıp sağlamayacaklarını test ettiğini savundu.

Dedi ki:

“Organizmalar yavruların yaratılmasından fayda sağlıyorlar (Kopyalar,(ürünler, fikirler) aslını yüceltir). Bitcoin Gold ile bu ilkenin blockchain dünyasında geçerli olup olmadığını görmek için bir deney yapıyoruz” dedi.

Fırsat bu fırsat diyerek Bitcoin’lerinizi sabit tutmanız da var diyerek konuyu kapatıyoruz.

Not: Bu yazı dizisi bir yatırım tavsiyesi değildir. Sadece geçmişte yaşanılan sürecin aynısı yaşayacaksak eğer ciddi bir gelir elde edebilirizin özetidir.

Bakalım bu gelişmeler sonucunda Bitcoin’in değeri 5.000 doları geçebilecek mi ?







Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin