featured

Ben öldüğümde Bitcoin’e ne olur?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Emeklilik fonlarından ve hatta tasarruf hesaplarından farklı olarak Bitcoin, herkesten gizlenebilir olması güvenli liman gibidir. Bu bazıları için Bitcoin’in cazip özelliklerinden biridir, ancak aynı zamanda öldüğünüz zaman dijital bir servet kazanmanın – kaybetmenin de çok kolay olduğu anlamına gelir.

Bitcoin serveti için emir vermeden ölen insanların yakın geçmişteki bazı örnekleri var, ki bu, bir sonraki akrabalar için bir takım aşılması zor durumlara neden olabilir.




Küçük Bir Servet

Yakın zamandaki bir olayda , Colorado’daki bir adam 2013 yılında Bitcoin daha 13 dolar iken yatırım yapmaya başlamış ve sanal cüzdanda saklamış.

Toplam mirasın 70 milyar dolar gibi olduğu tahmin edilirken tek sorunun sanal cüzdana ulaşmak için gerekli olan şifrelerin bilinmiyor olmasıymış.

Ölen adamın ailesi, güvenli bir alt yapıda sanal cüzdan imkanı sağlayan coinbase de olan hesaplara erişmek için avukatlar ile talepte bulundu. Tabiki gerekli evraklar ve şifre sağlandıktan sonra erişim izni verildi.

Özel anahtarın gücü

Elbette bu örnekte özel anahtara erişimin olması çok önemli bir kaynaktı. Eğer sanal cüzdanlarda hesaplarınızı saklıyorsanız size bir kaç tavsiyede bulunabiliriz.

Öncelikle Bitcoin ve alt koin(coin) birikimlerinizi sanal cüzdanlarda tutuyorsanız ki bu çok  normal; her zaman bilgilerinizi internet ortamı dışında bir kaç yerde de saklamanız da fayda var.
Yapacağınız bu basit işlem sayenizde gelecekte olası bir aksi durumda istediğiniz kişilere belkide ciddi anlamda bir miras bırakabilirsiniz, aynen örnekte olduğu gibi.

Bitcoin gibi sanal paralardan kalan miraslardan henüz bir vergi alınmaması bu durumu daha ilginç hale getirirken yakın gelecekte yeni milyonerler ve milyarderlerin olacağının da göstergesi olabilir.

Diğer bir tavsiyemiz ise; Paper Wallet dediğimiz kripto paralarınızın yazılı çıktısını alıp saklamanız. Kağıt Cüzdan nedir ? Paper wallet nedir gibi soruların detaylı açıklamasını ilgili makalede bulabilirsiniz.

Özetle Bitcoin’in durumu ayakkabı kutusunda kalan kimsenin fark etmediği ya da edemeyeceği bir mal varlığı gibi uzun yıllar saklı kalabilir. Üzerinde ki tozları üflemeniz size ufak bir miras bırakabilirken, eğer gerekli yapılması gerekenleri yapmazsanız çöp kutusuna da gidebilir.

Görsel ve içerik: cointelegraph



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin