Bitcoin’in bu yıl 20 bin doları geçme ihtimali yüzde kaç? Analist açıkladı
Bitcoin’in bu yıl 20 bin doları geçme ihtimali yüzde kaç? Analist açıkladı

16 Mayıs Bitcoin fiyat analizi: BTC, 8.300 dolar direncine hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ’e olan talebin her geçen gün arttığı bir dönemde bulunuyoruz. Buna bağlı olarak BTC, dolar karşısında sağlam adımlarla değer kazanmaya devam ediyor. Fakat piyasada hala sert bir düzeltme gelir mi? endişesi devam ediyor.

Bitcoin’de pozisyon alacaklar için ise kritik destek ve direnç seviyelerini tespit etmek oldukça faydalı olacaktır. Böylelikle olası bir sert düşüşte tespit edilen destek bölgesi seviyelerine konulan “stop-loss” ile yatırımcı büyük bir zarardan kurtulmuş olur.

Kripto para yatırımlarınızda yardımdı olması adına Bitcoin’in son fiyat hareketlerine göre gidebileceği bazı seviyelerin analiz çalışmasını yaptık.

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin hafta başında 8.000 dolar bandına girdikten sonra dalgalı hareketler gösterdi. 8.000 dolar seviyesine tutunma çabası içinde bu hafta, BTC’nin 7.600 dolar seviyelerine kadar düzeltmeye maruz kaldığını gördük. Fakat piyasadaki olumlu havanın etkisi ile Bitcoin hızlı şekilde 8.000 doların üzerine çıktı.

Bu hafta yaşanan volatil hareketler üzerine kısa vadeli bir değerlendirme yaparsak; 8.366 dolarda görülen son zirve ile 7.599 dolar dip seviyesi referans alındığında Fib 0,618 (8.050 dolar) değerinin kırılması ve BTC/USD paritesinin yeniden 8.330 dolar yönelmesi yükseliş trendinin devam edeceğine dair bir belirtiydi.

Şu an için 8.300 dolar bandında belli bir direncin olduğu görülen BTC/USD’de bu seviye dünkü kapanışta kırılamayınca olağan bir düzeltme ile yeniden Fib 0,618 seviyesine kadar geriledi. Ortalama 8.050 dolar seviyelerinin şu an için destek noktası olarak çalıştığı Bitcoin’de yeni yükseliş dalgası bu hafta bitmeden grafikte görülen Fib 1,272 (8.550 dolar) ve hatta Fib1,414 (8,665 dolar) seviyelerinin görülmesini sağlayabilir.

Gün bitiminde 8.050 dolar destek seviyesinin altında bir kapanış olursa; 7.880 dolara kadar bir kayma görülebilir. 7.880 dolar kritik bir seviye olarak görülürken, bu destek noktasının kırılması BTC/USD paritesinin 7.500 dolar bandına kadar düzeltme yapmasına neden olabilir.

Teknik göstergeler BTC/USD için ne diyor?

8.300 dolar direncine takılan Bitcoin’in 4 saatlik BTC/USD grafiğinde de teknik göstergelerin şu an negatifte seyrettiğini görüyoruz. Buna göre MACD, negatif bölgede seyrederken, Stokastik RSI ise aşırı satım bölgesinin hemen üzerinde yatayda devam ediyor.

Şu an bir yön arayan BTC/USD paritesinde RSI göstergesi 60 seviyelerinde olumlu kalmaya devam ediyor. RSI’nın 70 seviyesine yönelmesi ve Stokastik RSI’nın kuzeye doğru dönmesi yeni bir yükselişin sinyali olacaktır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin