featured

28 Mayıs Bitcoin fiyat görünümü: Bitcoin için karar anı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

28 Mayıs Bitcoin fiyatı için önemli detayları aşağıda şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin fiyatı aşağıdaki 4 saatlik grafiğinde gördüğünüz, fiyat hareketleri sonucu oluşan simetrik üçgenin alt bölümünde destek arıyor gözüküyor
  • Yükseliş yanlılar bu seviyeyi korumaya çalışıyorlar. Ancak kısa dönemde trendin yönü aşağı göstermeye devam ediyor.
  • Aşağı yönlü kanalın üst çizgisini test etme amaçlı yukarı yönlü fiyat sıçramaları görülebilir ve kanal yukarı yönlü kırılırsa, büyük üçgenin üst çizgisinin geçilmesi için bir tetikleme olabilir
  • Bitcoin fiyatı ana destek alanı etrafından gezmeye devam ediyor ve alıcıların sıçrama yapmak için daha fazla momentuma ihtiyacı var gibi gözüküyor

28 Mayıs Bitcoin teknik analiz sinyalleri

Dört Saatlik grafikteki 100 SMA (basit hareketli ortalama) uzun vadeli ortalama olarak değerlendirilen 200 SMA’nın altında kalıyor. Bu durum trendin aşağı yönlü olduğunu teyit eden bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Hareketli ortalamalar tersine dönmedikçe, satışların devam ettiğini buradan takip edebiliriz.

BTC’nin ayrıca uzun vadeli destek seviyesini de oluşturan grafikteki üçgenin alt seviyesinde tutunmaya çalıştığını görüyoruz.  Bunun yanında grafiğe baktığımızda 100 SMA’nın düşüş kanalının üst çizgisine denk geldiğini görüyoruz. Hemen üzerindeki 200 SMA ise yükseliş senaryosunda, 9.000 dolara giden yolda dinamik bir direnç görevi görecektir.

Göreceli güç endeksi (RSI), alıcıların hala bastırmaya devam ettiğini gösteriyor. Stokastik göstergede ayrıca yükseliş momentumunda daha yüksek bir dönüşü işaret ediyor. Bu iki göstergenin teyit ettiği alım güçleri, kısa vadede 8.000 dolar direncinin test edilebilme ihtimalini yükseltiyor.

28 mayıs bitcoin chart

Piyasadaki gelişmeler

Bitcoin ve diğer altcoinler, pozitif gelişmelerin eksikliği ve Mt.Gox’ın düşüşü destekleyen piyasa hareketleri nedeniyle son zamanlarda oldukça geri adım attı. Bu kez piyasa regülâsyonlara odaklanmış gibi gözüküyor. Fakat endüstrideki bazı gelişmeler de, olumlu etkilere yol açabilir.

Bu gelişmelerden biri ise Tron ve EOS’un kendilerini Ethereum Network’undan bağımsız kılacak bir ana ağın lansmanını yapmış olmalarıdır. Bu gelişmenin direkt olarak Bitcoin fiyatına bir etkide bulunması beklenmese de altcoinler de yatırımcı görünümü açısından olumlu bir etkiye neden olabilir.

Ayrıca, dolar için en önemli göstergelerden biri olan tarım dışı istihdam verileridir. Ve düşük gelebilecek olan sonuçlar sıkılaştırma beklentilerini azaltabilir. Bunun dışında, özellikle ticaret görüşmeleri ve politik belirsizlikler ile ilgili olarak finansal piyasalardaki genel risk duyarlılığı bir miktar dalgalanmaya yol açabilir.

newsbitcoin

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin