featured

30 Temmuz Bitcoin; ”Ben Tek Siz Hepiniz”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda oldukça çalkantılı bir dönem geçiren Kripto Para sektörü durulmazken, Bitcoin yeniden ”Ben tek, siz hepiniz” demeyi başardı.

2017 başlarından bu yana lokomotifliğini Bitcoin’in yaptığı sektör, istikrarlı bir şekilde piyasa hacmini arttırmaya devam ederken, 1 ağustos Bitcoin alt yapısındaki değişiklik tartışmaları fiyat dalgalanmalarının tahmin edilemez hale gelmesini sağladı. Bekleyişteki endişe Bitcoin fiyatının beklenmedik şekilde aşağıya düşmesini sağlarken beraberinde diğer coinleri de sürükledi.

Segwit tartışmalarının BIP91’in madenciler tarafından kilitlenerek son bulmasının ardından piyasalara tekrar güven veren Bitcoin, kur’unu tekrar istikrarlı bir şekilde yukarı taşımayı başardı. Coinmarketcap verilerine göre temmuz 15’de 2bin dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin, kazandığı güvenle 2,800 dolar kuruna kadar yükseldi.

Bu gün 2,600 dolar seviyesinin üzerinde işlem görürken, toplam piyasa hacminin %49.9’una ulaşarak çocukluğumuzda sıkça kullandığımız bir oyun tabiri olan, ”ben tek, siz hepiniz” demeyi başardı. Temmuz sonu tüm kripto paralar piyasa hacmi 88.4 milyar dolar olurken, 24 saatlik işlem hacmi ise, 2.04 milyar dolar oldu.

Bitcoin’in 2,800 dolar kurunu görmesi, akıllarda 3,000 bandına doğru gittiğini hatta bunu kırabileceği ihtimalini canlandırırken, birden ortaya çıkan Bitcoin Cash tartışmalarının dijital paranın kurunun tekrar sallanmasına neden olduğu görülüyor.

1 Ağustosta Bitcoin alt yapısını neler bekliyor? Bunu öğrenmemize sadece sayılı saatler kaldı ancak, sonuç her ne olursa olsun, 2017 başından beri her geçen gün artan kripto para sektörü’nün bilinirliği, başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto para sektörüne pozitif etki sağlamaktadır. Son bölünme-çatallanma (hard fork) tartışmaları ise, geri çekilen bir yay gibi, insanların sektöre olan ilgisini arttırmış olması ve 1 ağustos sonucundan hemen sonra Bitcoin yatırımlarının artacağını düşünmekteyiz. Artan bu yatırımların oluşturacağı arz-talep’in ise Bitcoin kurunun beklenen 3bin dolar seviyesi üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz.

Diğer yandan Ethereum Temmuz’un son hafta sonuna 19.1 milyar dolar piyasa hacmi ve 204 dolar kurundan ikinci sırada girerken, onu takip eden Ripple ise, 6.4 milyar dolar piyasa hacmine ulaşmış ve 0.168 dolar kurundan işlem görüyor. Piyasa hacmini 2.1 milyar dolara taşıyan Litecoin üçüncü sırada 40 dolar kurundan işlem görürken, beşinci sıradaki Nem, 1.49 milyar dolarlık piyasa hacmine sahip ve 0.165 dolar kurundan işlem görüyor.

 

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.






http://www.kriptoparahaber.com/turk-kripto-para-borsalari/


http://www.kriptoparahaber.com/dunya-borsalarindan-yeni-1-agustos-tartismasi-bitcoin-cash-icin-aciklamalar-geliyor/


http://www.kriptoparahaber.com/yeni-1-agustos-tartismalarinin-kahramani-bitcoin-cash-deger-kaybetti/


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin